Нова Топ Понуда: Pink + FilmBox тв пакет

PINK + FilmBox ТВ Пакет е вклучен во понудата на договор од 2 години со "ОПТИК 50", "ОПТИК 60", "ОПТИК 80" и "ОПТИК 150". 

И со можност да се користи во било кој интернет пакет со месечна доплата од само 160 денари.

Нарачај веднаш!

За подетални информации, се што треба да направите е да се јавите на нашиот контакт телефон:

  • 047/550-767

Или да се пријавите лично во Наплатниот Инфо Центар на "Канал 16" кој се наоѓа на: улица "Таше Милошевски" број 43 - Ресен.

Нови тв канали „PINK” Пакет на „Канал 16“

На задоволство на нашите корисници започнуваме со реемитување на „PINK“ ТВ Пакетот кој е составен од 28 тв канали со различни жанрови.

Во моментов се работи на активација на тв каналите. Некои од нив веќе се активирани на Дигитална ТВ Фрекфенција: 698Mhz 6900 ksym 256 Qam, а останатите ќе бидат активирани најдоцна до 1.09.2018 од кога и официјално ќе започне промотивниот период. 

 

Нов македонски тв канал „1 TB“ на Канал 16

Канал 16 – Ресен, започнавме со реемитување на новиот македонски тв канал со информативно-забавна програма „1 TB“.

 

   Дигитална ТВ Фрекфенција: 666Mhz, 6900 ksym, 256 Qam.

Повеќе инфо за „1 TB“:   www.1tv.mk   

 

Известување КТВ

На задоволство на сите корисници на кабелската телевизија „Канал 16“ - Ресен, потпишавме нов 3 годишен договор за реемитување на Discovery, Animal Planet, Tlc, Eurosport, Eurosport 2, DTX, ID Xtra, TLC, Discovery Science. 

 

Известување нова КТВ претплата од Август 2018

Почитувани корисници,

Ве известуваме дека почнуваjќи од Август 2018, месечниот надомест за кабелска ТВ ќе изнесува 450 денари.

* Промената на месечниот надомест за КТВ е на ниво на Македонија, и се должи на зголемените надоместоци за авторски и сродни права за каналите кои ги реемитуваме.

Останатите услуги Интернет, Телефонија како и ДУО Пакетите остануваат непроменети.

Цената останува непроменета на Дуо Пакетите (Интернет + Телевизија):

>>> ДУО Пакети - Разгледај понуда тука <<<

Нов тв канал за храна „Food Network” започна со реемитување

  Нов ТВ канал за храна, и натпревари во правење храна „Food Network“, започна со реемитување на големо задоволство на корисниците на „Канал 16“ - Ресен.

Food Networkсе наоѓа на фрекфенција:

   Аналогна ТВ Фрекфенција: 399,25 Mhz или на Банд S33

    Дигитална ТВ Фрекфенција: 666 Mhz, 6900 ksym, 256 Qam.

Повеќе инфо:   www.foodnetwork.com

Нов музички тв канал „IDJTV“

На задоволство на нашите корисници, започнавме со реемитување на музичкиот тв канал "IDJTV".

Дигитална ТВ Фрекфенција: 650 Mhz, 6900 ksym, 256 Qam.

Нов спортски тв канал „Fight Channel“

На задоволство на нашите корисници, започнавме со реемитување на спортскиот хрватски тв канал "Fight Channel".

Дигитална ТВ Фрекфенција: 650 Mhz, 6900 ksym, 256 Qam.

Нов детски тв канал „Pikaboo“ со македонска синхронизација

На големо задоволство на најмладите гледачи започнавме со реемитување на новиот детскиот тв канал „Pikaboo“ кој е со македонска синхронизација.

Детскиот канал „Pikaboo“ го носи новиот обоен свет на нашите најмлади гледачи. Pikaboo нуди широк спектар од наградуваните цртани филмови. Помеѓу нив е и едно од најголемите изненадувања што се појави на YouTube во изминатите неколку години - песничката "Пилиња", отсега и како цртана серија.

Pikaboo се наоѓа на иста фрекфенција и позиција каде предходно се наоѓаше „Orlando“.

        Аналогна ТВ Фрекфенција: 175 MHz или на Банд C5.

         Дигитална ТВ Фрекфенција: 666 Mhz, 6900 ksym, 256 Qam.

Наскоро нови ТВ канали „Food Network“ и „Va Voom“

Наскоро нови ТВ канали на кабелската телевизија „Канал 16:

          “Food Network

          “Va Voom

          и продолжување со реемитување на „Mtv Adria”.

Во наредните 30 дена се очекува договорот за реемитување, и веднаш започнуваме со реемитување, со тоа што нашите корисници ќе имаат можност да уживаат во нови ексклузивни содржини.