Сител 3 остана без дозвола за емитување

Телевизијата „Сител 3“ ја загуби дозволата за пренесување на нејзината програма преку кабелските оператори во Република Македонија поради неплаќање на годишниот надомест, според одлуката што ја донесе Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ).

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и ја одзема дозволата за телевизиско емитување на телевизијата Сител 3.