Нов детски тв канал „Pikaboo“ со македонска синхронизација

На големо задоволство на најмладите гледачи започнавме со реемитување на новиот детскиот тв канал „Pikaboo“ кој е со македонска синхронизација.

Детскиот канал „Pikaboo“ го носи новиот обоен свет на нашите најмлади гледачи. Pikaboo нуди широк спектар од наградуваните цртани филмови. Помеѓу нив е и едно од најголемите изненадувања што се појави на YouTube во изминатите неколку години - песничката "Пилиња", отсега и како цртана серија.

Pikaboo се наоѓа на иста фрекфенција и позиција каде предходно се наоѓаше „Orlando“.

        Аналогна ТВ Фрекфенција: 175 MHz или на Банд C5.

         Дигитална ТВ Фрекфенција: 666 Mhz, 6900 ksym, 256 Qam.