Нов спортски тв канал „Fight Channel“

На задоволство на нашите корисници, започнавме со реемитување на спортскиот хрватски тв канал "Fight Channel".

Дигитална ТВ Фрекфенција: 650 Mhz, 6900 ksym, 256 Qam.

Нов детски тв канал „Pikaboo“ со македонска синхронизација

На големо задоволство на најмладите гледачи започнавме со реемитување на новиот детскиот тв канал „Pikaboo“ кој е со македонска синхронизација.

Детскиот канал „Pikaboo“ го носи новиот обоен свет на нашите најмлади гледачи. Pikaboo нуди широк спектар од наградуваните цртани филмови. Помеѓу нив е и едно од најголемите изненадувања што се појави на YouTube во изминатите неколку години - песничката "Пилиња", отсега и како цртана серија.

Pikaboo се наоѓа на иста фрекфенција и позиција каде предходно се наоѓаше „Orlando“.

        Аналогна ТВ Фрекфенција: 175 MHz или на Банд C5.

         Дигитална ТВ Фрекфенција: 666 Mhz, 6900 ksym, 256 Qam.

Наскоро нови ТВ канали „Food Network“ и „Va Voom“

Наскоро нови ТВ канали на кабелската телевизија „Канал 16:

          “Food Network

          “Va Voom

          и продолжување со реемитување на „Mtv Adria”.

Во наредните 30 дена се очекува договорот за реемитување, и веднаш започнуваме со реемитување, со тоа што нашите корисници ќе имаат можност да уживаат во нови ексклузивни содржини.

Сител 3 остана без дозвола за емитување

Телевизијата „Сител 3“ ја загуби дозволата за пренесување на нејзината програма преку кабелските оператори во Република Македонија поради неплаќање на годишниот надомест, според одлуката што ја донесе Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ).

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и ја одзема дозволата за телевизиско емитување на телевизијата Сител 3.

 

Докажано најдобра понуда "Оптик 50" од Канал 16

ИНТЕРНЕТ + ТЕЛЕВИЗИЈА

Миграција од стар пакет кон нов пакет "ОПТИК 50"...

  Повеќе информации во наплатниот центар на “Канал 16”, кој се наоѓа на улица "Таше Милошевски" број 43 – Ресен.
  или на телефонскиот број: 047/550-767

Ресен ќе биде прва општина во Македонија комплетно покриена со Оптика до дома

Ресен во 2019 година ќе биде прва општина во Македонија комплетно покриена со Оптика до дома

Поради се поголемата потреба од брз интернет "Канал 16" веќе 6 години, а официјално од 1.02.2013 во "Канал 16" ја имплементиравме најновата технологија Оптика до дома до сите наши крајни корисници.
За разлика од другите оператори ние несебично ги завршивме и најмалите населени места во Општина Ресен и каде немаше економска оправданост.
Во моментов имаме покриеност од 70%на целата Општина Ресен со FTTH.
Привилегија е користење на Оптика до дома кај други оператори, додека во "Канал 16" е секојдневие.
Со секојдневна динамика на миграција на нашите корисници на Оптика до дома, крајот на 2019 ќе го завршиме процесот и официјално Општина Ресен ќе го има најбрзиот интернет во Македонија со најнова технологија FTTH.

Наскоро нови ТВ канали на кабелската телевизија „Канал 16“

Наскоро нови ТВ канали на кабелската телевизија „Канал 16“ 

Започнавме преговори со повеќе Телевизиски куќи за реемитување на нивните ТВ канали.
Се очекува правна процедура да заврши кон првата половина од наредната година, со тоа што нашите корисници ќе имаат можност да уживаат во нови ексклузивни содржини.

Со почит,
Кабелската телевизија „Канал 16“ - Ресен
(Декември 2017)
 

Новогодишна Промоција Оптик 50 -50%

❆   НОВОГОДИШНА ПРОМОЦИЈА   ❆

ОПТИК 50
-50% од цената првите 3 месеци од започнување со договорот.

  Повеќе информации во наплатниот центар на “Канал 16”, кој се наоѓа на улица "Таше Милошевски" број 43 – Ресен.
  или на телефонскиот број: 047/550-767