Kanal 16

joomla templates

Известување до КТВ корисниците (30.01.2015)

Почитувани  корисници,

За сите исклучени телевизиски канали Ве информираме дека се исклучени бидејќи  настана недоразбирање помеѓу телевизиските куќи и АВМУ (Агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услиги на Македонија). Затоа АВМУ издаде наредба до сите кабелски оператори во Македонија  да исклучат одредени ТВ канали.

И покрај тоа што “Канал 16” – Ресен, уредно и легално ПОСЕДУВА договор за реемитување и редовно ги плаќа обврските кон сите телевизиски канали, и истотака, “Канал 16” има добиено одобрение од АВМУ за реемитување на сите телевизиски канали, сепак треба да ја почитува одлуката на АВМУ и да го прекине реемитувањето на телевизиските канали.

Во моментов телевизиските куќи напорно работат на тоа да ги надминат сите нејаснотии со АВМУ и повторно да се лиценцираат во Македонија, со што “Канал 16” веднаш ќе го активира сигналот на истите. Се надеваме дека тоа ќе се случи за многу краток период.

Исклучувањето на ТВ каналите важи за сите Оператори во Македонија.

Телевизискиот канал “Happy TV” ја врати својата лиценца за емитување во Македонија и “Канал 16”веднаш го активира сигналот на “Happy TV“.

Имено последниве денови  АВМУ  спроведе акција за надзор на телевизиските куќи со цел да дојде до следниве информации:од каде се емитуваат ТВ каналите,јазикот на емитување, земјата на потекло, преводот на програмите, емитуваните реклами и слично.

Ова се дел од проблемите на телевизиските канали:

1.       Телевизиските канали “Fox”, “Fox Crime”, “National Geographic”и “24 Kitchen” се со земја на потекло “USA”, но сигналот е преработен во Бугарија и еден  дел во Словенија.Спорниот моментедозоволата која е издадена од Бугарија е за реемитување, а не за емитување.

2.       “SportKlub”каналите го имаат истиот проблем:  Потеклото е  Романија, а емитување е од Србија, истотака спорни се рекламите кои се емитуваат за Македонија, Србија и Хрватска и дозоволата  издадена  од  Романија.

3.       “OBN”  каналот ги откупува филмовите за емитување  во  Босна и Херцеговина  и со тоа нема право на емитување во други земји.

4.       “HRT 2” каналот ги откупува филмовите за емитување  во  Хрватска и со тоа нема право на емитување во други земји.

5.       “Lig TV”каналот нема право за емитување во кабелска мрежа и никој во Македонија нема  договор  за  реемитување.

Со почит,
Канал 16  - Ресен
www.kanal16.mk (30.01.2015)

“Канал 16” водечки интернет оператор во Македонија

На задоволство на сите корисници на “Канал 16”- Ресен, објавуваме информација дека веќе подолго време го задржуваме највисокото место на рангирање според  брзината на интернетот до краен корисник.

Со новите оптички интернет пакети сме на првото место во Р.Македонија според цена и квалитет.

Кај другите интернет оператори секогаш се доплаќа за миграција од бакарна на оптичка мрежа, ние во “Канал 16” - Ресен, тоа го правиме бесплатно и за прв пат на Балканот опфатени се и најмалите села со оптика до дома.

Резултатите спрема светскиот сајт "OOKLA", за Македонија (28.01.2015):

Тоа можете да го погледнете и на линкот:   >>>   ТУКА   <<<

Страница 1 од 4